5 pijlers

Thuis op school... daar streven we naar!

Op ons internaat leren de leerlingen samenleven, samenwerken, samen zijn.
Groeien in zelfstandigheid en verantwoordelijkheid staan centraal.
Waarden als eerlijkheid, respect en beleefdheid zijn voor ons erg belangrijk.
De leerlingen worden ook bij de werking van het internaat betrokken via de internaatsraad.

Door individuele opvolging via school- en internaatsagenda en de schoolse opdrachten slagen we erin de internen op te volgen en ze in hun dagelijks schoolwerk te begeleiden.
Een goede studiemethode is de basis voor goede resultaten, maar vooral het stimuleren van de interesse voor de lessen is ook onze zorg.

De individuele begeleiding en de hartelijke betrokkenheid van de opvoeders bieden de internen alle kansen.

We bieden studiebegeleiding aan, die aan de verschillende studierichtingen en persoonlijke noden is aangepast.

Je krijgt hier de kans om je in groep en individueel op een gezellige, ongedwongen, verantwoorde manier uit te leven.
De opvoedsters organiseren allerlei groepsactiviteiten (zwemmen, schaatsen, quiz...), 's avonds kan je ook naar tv kijken of spelen met de Wii.
Een keer per maand wordt er ook een filmavond georganiseerd.

Iedereen heeft af en toe nood aan privacy.
We hebben allemaal onze eigen kamer, die we naar eigen smaak mogen decoreren.

Samen met Sodexo wordt er gezorgd voor gezonde en lekkere maaltijden geserveerd worden.